دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 شهريور 1400 - 00:06
وحدت در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

نوآوری و تولید محصولات کارآمد با تلفیق علوم | استقرار ۲۷ واحد فناور با ۳۰ نوع محصول در مرکز رشد واحد آیت‌الله آملی

تاکنون ۱۸ اختراع توسط اعضای هیئت علمی و واحدهای فناور به ثبت رسیده است رئیس مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت‌الله آملی گفت: نوآوری، ابداع، تولید محصولات یا دستگاه‌های کارآمد مستلزم تلفیق علوم پایه، فنی و مهندسی، انسانی، علوم غذایی و داروسازی است.
کد خبر : 601518
ابراهیم وحدت



گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ مرکز رشد واحدهای فناور «مواد و صنایع غذایی، کشاورزی گیاهان دارویی، شیمی و داروسازی» دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت‌الله آملی ۲۶ اسفند ۱۳۹۱ راه‌اندازی شد.


ارتقای سطح زندگی و معیشتی مردم از طریق تعامل نیروهای جوان دانشگاهی به‌منظور استفاده بهینه از امکانات موجود و ارتقای آنان یا ایجاد امکانات جدید برای افزایش بهره‌وری و به‌طور کلی حرکت به سوی ایجاد محصولات و صنایع دوستدار محیط زیست (سبز) ازجمله مأموریت‌های این مرکز است.


خبرنگار آنا به همین مناسبت با ابراهیم وحدت‌ رئیس مرکز رشد واحدهای فناور مواد و صنایع غذایی، کشاورزی گیاهان دارویی، شیمی و داروسازی دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت‌الله آملی گفت‌وگو کرده است که مشروح آن در پی می‌آید.


آنا: ابتدا درباره راه‌اندازی مرکز رشد «مواد و صنایع غذایی، کشاورزی، گیاهان دارویی، شیمی و داروسازی» مختصر توضیح دهید.


وحدت: موافقت اولیه راه‌اندازی مرکز رشد «مواد و صنایع غذایی، کشاورزی گیاهان دارویی، شیمی و داروسازی» در تاریخ ۲۶ اسفند ۱۳۹۱ به دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت‌الله آملی اعطا شد و از آن زمان تاکنون ۲۷ واحد فناور با ۳۰ نوع محصول در این مرکز رشد مستقر شده که چهار واحد فناور جزء شرکت‌های دانش‌بنیان با پنج محصول است.


فاصله واحد آملی با دانشگاه‌های تهران در انجام پژوهش برای ارتقای سطح زندگی


سطح آمادگی فناوری (TRL) محصولات واحدهای فناور مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت‌الله آملی بین یک تا هفت ارزیابی شده و تاکنون ۱۸ اختراع توسط اعضای هیئت علمی و واحدهای فناور مستقر در این مرکز رشد به ثبت رسیده است.


آنا: مأموریت اصلی مرکز رشد «مواد و صنایع غذایی، کشاورزی گیاهان دارویی، شیمی و داروسازی» چیست؟


نوآوری و تولید محصولات کارآمد با تلفیق علوم | استقرار ۲۷ واحد فناور با ۳۰ نوع محصول در مرکز رشد واحد آیت‌الله آملی


وحدت: دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت‌الله آملی با بهره‌مندی از نیروی انسانی بهره‌ور شامل اعضای هیئت علمی متخصص و توانمند در اجرای پروژه‌های صنعتی و کارمندان ماهر در حوزه مدیریتی، اداری و خدماتی و با وجود بیش از ۳ هزار دانشجوی فعال در مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی‌ارشد و دکتری تخصصی و حرفه‌ای در رشته‌های فنی و مهندسی، علوم انسانی، علوم پایه و داروسازی و استفاده از ۷۲ هکتار فضای عرصه و ۳۰ هزار متر مربع فضای اعیان مجهز به امکانات آموزشی، آزمایشگاهی، کارگاهی و موقعیت منحصربه‌فرد به‌معنای مسافت نسبتاً کوتاه (به‌خصوص از نظر زمانی) با کلانشهر تهران و به تبع آن، استان تهران، فرصتی کم‌نظیر برای شکوفایی و ارتقای سطح زندگی و معیشتی منطقه و استان و ایران به ارمغان می‌آورد.


حرکت به سوی ایجاد محصولات و صنایع دوستدار محیط زیست


از این رو، هدف اصلی مرکز رشد «مواد و صنایع غذایی، کشاورزی گیاهان دارویی، شیمی و داروسازی» در دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت‌الله آملی ارتقای سطح زندگی و معیشتی مردم از طریق تعامل نیروهای جوان دانشگاهی به‌منظور استفاده بهینه از امکانات موجود، ارتقای آنها یا ایجاد امکانات جدید برای افزایش بهره‌وری و به‌طور کلی حرکت به سوی ایجاد محصولات و صنایع دوستدار محیط زیست (سبز) است.


آنا: در مرکز رشد مواد و صنایع غذایی، کشاورزی گیاهان دارویی، شیمی و داروسازی چه اهدافی را دنبال می‌کنید؟


وحدت: موقعیت جغرافیایی استان مازندران به مرکزیت شهر ساری در شمال ایران و در کرانه‌های جنوبی دریای خزر بوده و شامل ۲۲ شهرستان است.


مازندران یکی از پرجمعیت‌ترین استان‌های ایران از لحاظ تراکم جمعیتی بوده و با استان‌های گلستان، سمنان، تهران، البرز، قزوین و گیلان هم‌مرز است. قله دماوند، مرتفع‌ترین کوه ایران در مازندران و شهرستان آمل قرار دارد که این استان، آب و هوای مرطوب و معتدل خود را مرهون آن می‌داند.


رشد بی‌نظیر محصولات کشاورزی باارزش، مرهون آب و هوای مرطوب است و آب و هوای معتدل سبب می‌شود تا حشرات کمتری در مقایسه با آب و هوای مرطوب و گرم بین مزارع و باغات جای گیرد.


بررسی عملکرد متغیرهای کلیدی اقتصادی استان مازندران


این دو مهم در کنار هم تولید محصولات باکیفیت و با ارزش اقتصادی را مقدور می‌سازد. با این موهبت خدادادی حداقل ۳۰ درصد محصولات کشاورزی بر اثر نبود ماشین‌آلات مناسب از بین می‌رود، با این وجود، مازندران با داشتن ۲.۳ درصد اراضی کشاورزی از لحاظ ارزش اقتصادی دارای رتبه نخست تولید محصولات کشاورزی در کشور بوده که سه برابر میانگین کشوری است.


ویژگی‌های مهم صنعت کشاورزی شامل اشتغال‌زایی مستقیم و غیرمستقیم، فقرزدایی، پیوند پیشین و پسین با بخش خدمات و صنعت و از همه مهم‌تر تأمین امنیت ملی از طریق امنیت غذایی است.مازندران همچنین با سهم هشت درصدی تولید محصولات کشاورزی، رتبه دوم تولید محصولات کشاورزی در کشور را به خود اختصاص داده است، به‌طور مثال این استان به تنهایی ۶۰ درصد مرکبات کشور، بالغ بر دو میلیون و ۷۰۰ هزار تن مرکبات و ۴۰ درصد برنج کشور را تأمین می‌کند که به‌دلیل فقدان ماشین‌آلات مناسب مقدار بسیار زیادی از این محصولات سالانه هدر می‌رود.


به این ترتیب، بررسی عملکرد متغیرهای کلیدی اقتصادی استان مازندران بیانگر آن است که با وجود برخورداری از ظرفیت‌های بالا و تلاش مسئولان در دستیابی به سطوح بالاتر توسعه همچنان بین وضعیت مطلوب و مورد انتظار شکاف وجود دارد، در این راستا راهکارهایی برای بخش‌های اقتصادی استان مازندران مطرح می‌شود.


آنا: این راهکارها چیست؟


وحدت: توسعه صنایع تبدیلی، ایجاد تسهیلات در عرضه محصولات کشاورزی، تقویت و حمایت از بورس کالای کشاورزی، گسترش نظام بیمه محصولات کشاورزی، افزایش کیفیت و کمّیت محصولات برای جلب سرمایه‌های خارجی با هدف توسعه صادرات، اصلاح نظام قیمت‌های تضمینی، استفاده از شیوه‌های نوین بازاریابی و تنظیم بازار با اصول روانشناختی و رعایت موارد حقوقی، توسعه فرهنگ تجارت الکترونیک با اصول روانشناختی و رعایت موارد حقوقی از جمله این راهکارهاست.


آنا: ویژگی‌ها و چالش‌های مهم صنعت کشاورزی را چه می‌دانید؟


وحدت: ویژگی‌های مهم صنعت کشاورزی شامل اشتغال‌زایی مستقیم و غیرمستقیم، فقرزدایی، پیوند پیشین و پسین با بخش خدمات و صنعت و از همه مهم‌تر تأمین امنیت ملی از طریق امنیت غذایی است.


نوآوری و تولید محصولات کارآمد با تلفیق علوم | استقرار ۲۷ واحد فناور با ۳۰ نوع محصول در مرکز رشد واحد آیت‌الله آملی


سرمایه اولیه هنگفت، دست‌نویس بودن اسناد مالکیت یا نبود اسناد رسمی مالکیت در راستای تأمین وثیقه مورد نیاز بانکی، سودآوری کم به‌دلیل هزینه‌های تمام شده زیاد عمدتاً ناشی از فقدان ماشین‌آلات پیشرفته، قیمت‌های دستوری، نسبت پایین سرانه زمین و فقدان ماشین‌آلات پیشرفته برای جلوگیری از هدررفت محصولات کشاورزی و افزایش کیفیت محصولات کشاورزی نیز مهم‌ترین چالش بخش کشاورزی استان مازندران است.


آنا: دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت‌الله آملی چه گام‌هایی را برای تعامل جامعه و صنعت برداشته است؟


وحدت: نوآوری، ابداع، تولید محصولات یا دستگاه‌های کارآمد مستلزم تلفیق علوم پایه، فنی و مهندسی، علوم انسانی، علوم غذایی، علوم انسانی و داروسازی است.


ایجاد فضای امن و سرشار از امید موجب می‌شود تا گروه‌هایی از دانش‌آموختگان و دانشجویان نوآور با همراهی کارکنان و استادان توانمند و متخصص، فضای کسب و کار را رونق بخشند و در راستای حل مشکلات جامعه و صنعت یا ایجاد فرصت‌های جدید مشاغل در رشته‌های فنی و مهندسی، علوم غذایی، علوم انسانی، علوم پایه و داروسازی گام بردارند.


از این رو دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت‌الله آملی به‌عنوان یکی از واحدهای دانشگاهی بسیار بزرگ در شمال کشور همواره به‌دنبال تعامل با جامعه و صنعت بوده و در این راستا با راه‌اندازی مرکز رشد واحدهای فناور مواد و صنایع غذایی، کشاورزی گیاهان دارویی، شیمی و داروسازی گام‌های خوبی برداشته است.


انتهای پیام/۴۰۷۸/۴۰۶۲/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب